portret schilderen-met-qupoache

Teken- en schilderlessen op het kazerneterrein in Ede.

Elke dinsdagavond van 19:00 t/m 20:30

Heb je altijd al genoten van tekenen? Vind je het echter lastig om hier tijd voor vrij te maken of om je vaardigheden verder te ontwikkelen? Uit eigen ervaring weet ik hoe uitdagend het kan zijn om thuis aan de slag te gaan. Daarom open ik elke dinsdag mijn atelier voor anderen! Hier krijg je de vrijheid om verschillende materialen te verkennen en op een positieve manier aan je eigen ontwikkeling te werken.

Als het thuis lastig is om te beginnen met tekenen, of als je ooit van tekenen hebt genoten maar het al een tijdje niet meer hebt gedaan, is dit het perfecte moment om opnieuw te beginnen.

En kijk je uit
naar meer

 • Ruimte en tijd voor je jezelf nemen en je eigen creative proces.

 • Verbondenheid met anderen die hier ook mee bezig zijn, zodat je je meer gezien en gehoort voelt.

 • Spelen en experimenteren met materialen, kleuren, texturen, patronen en formaten. 

 • Steun en begeleiding tijdens het proces.

 • Met plezier nieuwe dingen leren en voorbij je comfortzone gaan.

 • Tevredenheid over je eigen werk en een groeiend zelfvertrouwen.

Herken je jezelf in het volgende?

 • Ik heb geen inspiratie en ben helemaal niet creatief.

 • Ik wil meer kennis van materialen en technieken maar weet niet waar te beginnen

 • Ik vind wat ik maak nooit goed genoeg. Ik schiet in mijn hoofd of de innerlijke perfectionist overstemt alles.

 • Ik begin wel, maar tijdens het proces geef ik op, waardoor het niet het lukt om het af te maken.

 • Elke keer als ik wil beginnen, lijken er andere dingen belangrijker zoals opruimen en de was doen. Of ga ik toch tv kijken.

 • Ik zie zulke mooie voorbeelden op het internet, maar ik weet gewoon niet hoe ik dat doe.

waterverf leren

Je bent welkom!

Voor wie zijn deze lessen?

Deze teken- en schilderlessen zijn geschikt voor iedereen, van jong tot oud, ongeacht of je een beginner bent of meer ervaren in tekenen. Of je nu een landschap wilt schilderen, een verhaal wilt illustreren, materialen wilt ontdekken of gewoon niet weet waar je moet beginnen. We werken niet volgens een klassikale methode en elke cursist werkt op zijn eigen niveau.

Het atelier is een gastvrije plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Je hebt je eigen opbergplek voor je werk en kunt op elk moment koffie en thee pakken. De groep is bewust klein gehouden, met niet meer dan 6 tot 7 cursisten, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Sommige cursisten komen al heel lang en anderen stoppen na 6 lessen.

Tekenen kan zowel bevrijdend als confronterend zijn, vooral wanneer je je eigen onzekerheden of perfectionisme tegenkomt. Alle emoties zijn welkom in onze lessen, en we respecteren en waarderen elke persoon. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor spelen, lachen en dansen ;)

cursusillustrerenmetkrijt

Ontdekken & experimenteren in vrijheid

Ruimte om te werken vanuit jouw interesses.

Ik zal je niet vertellen hoe het moet, maar ik kan je wel vertellen hoe het kan. Of je nu feedback wilt vragen op eigen projecten of liever wat aangereikt krijgt, alles is mogelijk! Hieronder vind je een lijst met diverse mogelijkheden en ideeën:

- Experimenteer met kleuren, texturen, patronen en formaten.
- Verken een scala aan materialen, waaronder waterverf, acryl, gouache, potlood, krijt en inkt, om je creatieve vaardigheden te ontwikkelen.
- Verdiep je in verschillende thema's, zoals portretten, landschappen, stillevens of abstracte kunst, om je artistieke expressie te verkennen.
- Duik in de wereld van illustraties, zowel opdrachtgericht als het illustreren van kinderboeken, en ontdek de kunst van verhalen vertellen.
- Ontwikkel je eigen unieke stijl door voortdurend te experimenteren en jezelf uit te drukken.
- Leer vaardigheden om je illustraties te digitaliseren en te bewerken, zodat je zelf je wenskaarten naar de drukker kunt sturen.
- Schilder botanische planten met aquarelverf.

kazernetreinede

REVIEWS

"Ik ga iedere keer met veel plezier naar de workshop tekenen en schilderen van Annick. Ik merk dat ik sindsdien ook op een andere manier kijk, mooie dingen in de natuur vallen me meer op en ik kijk met meer aandachten bedenk dan hoe het geschilderd zou kunnen worden. Echt een aanrader!"

"Ik had nog nooit aquarelverf gebruikt voordat ik bij Annick kwam. Ik gebruikte olieverf en was erg gericht op details. Nu is aquarel mijn favoriet en heb ik er veel plezier in om te proberen en te ontdekken. Annick helpt je ontwikkelen waar jij behoefte aan hebt. Ontzettend fijn!"

"Ik heb er nu 5 lessen op zitten bij Annick. De lessen zijn inspirerend, leerzaam en verrijkend. Annick is prettig en gezellig in de omgang en daagt mij uit om nieuwe methoden op te pakken."

lerenwaterverf
PRAKTISCHE INFORMATIE

De lessen vinden iedere dinsdagavond van 19:00 tot 20:30 plaats. Je kunt ervoor kiezen om elke week lessen te volgen of om eens in de twee weken deel te nemen. Alle workshops worden gehouden in mijn atelier op het Arthur Koolkwartier 29 in Ede.

Ik zorg voor:
Papier, acrylverf, penselen, waterverf, gouache, potlood, krijt, inkt (en nog meer in overleg). Begeleiding en ook wordt thee en koffie voorzien.

Zelf meenemen:
Kleren die vies mogen worden, en als je dat hebt, eerder gemaakt werk.

Zelf aan te schaffen:
Als je op een groot doek wilt schilderen, dien je dat zelf mee te nemen.

Investering:
Een strippenkaart van 6 lessen kost €185,-
Een strippenkaart van 12 lessen kost €320,-

Een losse les kost: €35,- Het is ook mogelijk lessen te volgen via 'Ede Doet Mee’. Als je een strippenkaart koopt voor 12 lessen, is deze redelijk flexibel in te zetten. Je kunt zelf je vakantie bepalen, omdat de strippenkaart binnen 6 maanden moet worden opgemaakt. Je kunt tot 24 uur van tevoren nog afzeggen,
anders wordt er een les in rekening gebracht.

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en woon je in Ede? Dan kun je 50% korting krijgen! Mail voor meer informatie.

waterverf experiment

WAT LEUK DAT JE DE STAP WILT ZETTEN!

Bekijk laagdrempelig met een proefles of het wat voor je is!

Ik vraag een kleine vergoeding van 15 euro voor de proefles, die vooraf betaald moet worden om je plek te reserveren. Als je daarna besluit een strippenkaart te nemen, is de proefles gratis!

Vul het onderstaande formulier in om de beschikbare data te bespreken, aangezien de ruimte beperkt kan zijn. Geef je voorkeursdatum door. Vervolgens ontvang je een e-mail ter bevestiging met een link om de betaling voor de proefles te voltooien.

schilderen in-ede

Ja, ik meld mij aan voor een proefles!

Contact

Natuurkunstenaar
is een website van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen kun je mailen naar info(at)annickgaarthuis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG