portret schilderen-met-qupoache

Mindful kunstclub voor kinderen

Elke dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:00

Voor alle creatieve zielen tot 14 jaar zijn er nu speciale teken- en schilderlessen in het atelier. Kinderen kunnen hier verschillende materialen en technieken ontdekken en ik moedig de leerlingen aan om te experimenteren. Door middel van tekenen en schilderen leren ze om hun gedachten, ideeën en gevoelens op een unieke en expressieve manier te uiten. Bovendien is het ook nog eens ontzettend leuk!

Het doel is om een veilige, stimulerende ruimte te creëren waar kinderen en jongeren hun creativiteit kunnen ontdekken en ontwikkelen.

En zou
je graag

  • Door creatief bezig te zijn, ontwikkelen kinderen meer zelfvertrouwen in hun eigen ideeën.

  • Samen komen in een groep bevorderen samenwerking, communicatie en het delen van ideeën met anderen.

  • Mindfulness oefeningen moedigen kinderen aan om zich bewust te worden van hun gedachten, gevoelens en lichaam, wat hun zelfinzicht vergroot.

  • Mindfulness en meditatie kunnen helpen om stress te verminderen, wat vooral nuttig kan zijn tijdens drukke of stressvolle periodes, zoals bij schoolwerk.

  • Het leren van mindfulness helpt kinderen om zich beter te concentreren en hun aandacht te richten op het huidige moment.

Waarom creativiteit en mindfulnes combineren?

  • Het stimuleert de verbeelding van kinderen, wat hen in staat stelt nieuwe werelden te verkennen en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

  • Creativiteit moedigt kinderen aan om vragen te stellen, te verkennen en te blijven leren van hun omgeving.

  • Het kan beide stress verminderen en een ontspannend effect hebben op kinderen, vergelijkbaar met meditatieve activiteiten.

  • Creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en schrijven helpen kinderen om hun gevoelens en gedachten op een unieke manier uit te drukken.

waterverf leren

ONTDEKKEN & GROEIEN

Voor wie zijn deze lessen?

Elke les begint met een mindfulness-oefening, variërend van ademhalingsoefeningen en meditatie tot zintuigen prikkelen en visualisatie. Daarna duiken we in tekenen en schilderen. Hier bestaat geen 'goed' of 'fout'. Soms kunnen tekenen uitdagingen met zich meebrengen. Misschien ziet je kunstwerk er niet precies uit zoals gepland, of misschien worstel je met een bepaalde techniek. Onthoud: dit zijn geen 'fouten', maar kansen om te groeien en je vaardigheden te verbeteren. Het omgaan met deze uitdagingen kan je veerkracht en doorzettingsvermogen versterken, zowel binnen als buiten de kunststudio. Kunst draait om expressie, experimenteren en het plezier van het creatieve proces - niet om het produceren van een 'perfect' eindproduct! We vieren diversiteit en unieke expressies!

In sommige lessen staat het werk van een bepaalde kunstenaar centraal, terwijl we in andere lessen iets natekenen of onze fantasie de vrije loop laten. Met lekker weer kunnen we ook naar buiten gaan. Ons ultieme doel is echter altijd om jouw eigen creativiteit te stimuleren. Je hebt alle vrijheid om aan je eigen projecten te werken en je eigen unieke stijl te ontwikkelen.

cursusillustrerenmetkrijt

Wilt jou kind later iets in het creative veld gaan doen?

Dan kunnen onze lessen een perfecte springplank zijn. Voor diegenen die overwegen om na de middelbare school een creative studie te volgen, kan ik specifieke begeleiding en ondersteuning bieden. Ik kan je helpen bij het opbouwen van een indrukwekkend portfolio dat je vol zelfvertrouwen kunt presenteren bij toelating tot kunstacademies. Bovendien kunnen we waardevol advies en inzichten delen over de kunstwereld, de verschillende studiepaden en hoe je je het beste kunt voorbereiden op een kunstopleiding.

placeholder image

PRAKTISCHE INFORMATIE

Twaalf lessen op dinsdagmiddagen van 15:30 tot 17:00

Je kunt een strippenkaart kopen. De lessen zijn in een klein groepje van maximaal 8 kinderen en vinden plaats in mijn atelier op het arthur koolkwartier 29 in Ede.

Er zijn nog plekken vrij, dus wees welkom!

Ik voorzie in:
Papier, acrylverf, penselen, waterverf, gouache, potlood, krijt, inkt (en nog meer in overleg). 

Mee te nemen:
Kleren die vies mogen worden.

Investering:
6 lessen kost €148,- inclusief 21% BTW
12 lessen kost €295,- inclusief 21% BTW
Het is mogelijk om de eerste les als een proefles te volgen zodat we elkaar kunnen leren kennen.  Stuur een maitlje naar: info@annickgaarthuis.nl

Het is ook mogelijk om lessen te volgen via EdeDoetMee. Wil je graag meedoen, maar voelt de investering te hoog? Neem dan zeker contact met ons op voor de mogelijkheden. Er zijn twee plekjes beschikbaar voor mensen met een beperkter budget.

Als je een strippenkaart koopt voor 12 lessen, is deze redelijk flexibel in te zetten. Je kunt zelf je vakantie bepalen, omdat de strippenkaart binnen 3/6 maanden moet worden opgemaakt. Je kunt tot 24 uur van tevoren nog afzeggen,
anders wordt er een les in rekening gebracht.

koop nu een proefles
creatief kinderfeestje-ede

Opzoek naar een creatief kinderfeestje in Ede?

Ook dat is mogelijk voor groepen tot 10 kinderen.

Op zoek naar een uniek en creatief kinderfeestje? Welkom in mijn atelier! Hier kunnen de kinderen samen Veluwe-dieren tekenen, portretten maken, of zelfs experimenteren met linodrukken en blauwdrukken. De mogelijkheden zijn eindeloos en gegarandeerd een bron van plezier en creativiteit voor alle deelnemers. Laat de verbeelding van de kinderen de vrije loop terwijl ze onder begeleiding van een ervaren kunstenaar hun eigen meesterwerken creëren. Neem gerust contact met mij op om de details en beschikbaarheid te bespreken voor een onvergetelijk kinderfeestje in mijn atelier!

Contact

Natuurkunstenaar
is een website van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen kun je mailen naar info(at)annickgaarthuis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG