portret schilderen-met-qupoache

Natuurtekenen: Workshop bosbaden & tekenen op de Veluwe 

Dagworkshop met een heerlijke lunch.

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwenlang een inspiratiebron. Romantici zoals Turner, expressionisten zoals Van Gogh, en zelfs Mondriaan gingen je voor. We gaan op ontdekkingstocht in de rustige omgeving van de Veluwe en zoeken naar een diepere verbinding met de natuur. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er bestaat een relatie tussen kijken, denken en doen. Tijdens het tekenen werken we niet toe naar een specifiek eindresultaat, maar oefenen we juist met het bewust worden van het kijkproces. Ik nodig je uit om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken!

De natuur is een goed startpunt om jouw creativiteit te ontwikkelen!

waterverf leren

Ga mee op ontdekkingstocht & laat je inspireren!

Wat gaan we doen?

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. We wandelen een stukje en laten onze gedachten gaan. We bespreken onze verbondenheid met de natuur en leren bewust waar te nemen. We ruiken, voelen, kijken en staan stil. Heb je echt wel eens goed om je heen gekeken? Wat voor de een opvalt, ziet een ander wellicht niet. In vertraging zien we meer. Op een open plek met bankjes halen we onze schetsblokken tevoorschijn. Daar beginnen we eerst met enkele schrijfoefeningen, gevolgd door tekenen. Je leert associëren en nieuwe perspectieven te zien. Er wordt aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. De basismaterialen waarmee we werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel. Neem na de workshop een goed gevuld schetsboek mee naar huis, waar je je creativiteit verder kunt ontwikkelen!

van natuurtekenen

 • Oefen je tekenvaardigheden.
  Tekenen is vooral veel doen! Door buiten te tekenen, leer je meer over persectief. 

 • Verhoog je verbondenheid met de natuur. 
  Door buiten te schilderen of tekenen, kunt u de schoonheid van de natuur op een dieper niveau waarderen. Het kan je helpen om een diepere verbinding te voelen met de natuur en om de waarde van het behoud van onze omgeving beter te begrijpen.

 • Wandelen in het bos is super gezond.
  Het helpt de creativiteit, tegen stress en het helpt je slaapkwalitiet verbeteren. Het inademen van phytoncides, een stof die wordt afgescheiden door bomen en planten in de lucht, kan ons immuunsysteem versterken.

 • Je hebt een begin gemaakt aan je schetsblok.
  De eerste witte pagina’s zijn gevuld. Hierdoor is het makkelijker om later nog geen verder te gaan.

De voordelen op een rij.

 • Verbeter je creativiteit. 
  Creativiteit kan gestimuleerd worden door buiten te schilderen en te tekenen. De natuur biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie en kan helpen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en perspectieven.

 • Kom meer in het hier en nu. 
  De natuur oordeelt niet en heeft een positief effect op ons. Bosbaden en mindfulness kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van depressieve gevoelens en angst.

 • Maak verbinding met anderen.
  Door met een groep naar buiten te gaan en elkaar te leren kennen, ontstaat er verbinding.

 • Leer beter observeren. 
  Wanneer je buiten schildert of tekent, moet je je omgeving nauwkeurig observeren. Hierdoor leer je anders kijken naar je omgeving. 

kazernetreinede

REVIEWS

"We hebben een leuk persooneelsuitje gehad. Mijn collega’s vonden dat je op een prettige en persoonlijke manier de workshop gaf.
We hebben ervan genoten om samen te kijken, luisteren en te voelen in de natuur.Het hielp ons om stil te staan bij wat echt belangrijk is en wat rust geeft. En het bracht ons ook weer een stukje dichter bij onszelf (bij onze talenten) en bij elkaar".

"Bedankt Annick voor de fijne dag, we hebben er allemaal van genoten! Het heeft ons stof tot nadenken gegeven en  weergeinspireerd om vaker naar buiten te gaan. We waren verbaasd dat er zulke mooie resultaten uitkwamen"."

lerenwaterverf
PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag 6 juli 2024 van 10:00 tot 14:15
We verzamelen bij mijn atelier op het Arthur Koolkwartier 29. Vanaf daar wandelen we naar het bos. Je hoeft alleen jezelf mee te nemen en een open mindset. De workshop gaat alleen door bij minimaal 4 personen. Mocht het een koude regenachtige dag worden, dan word deze workshop verplaatst door middel van een datumprikker.

Ik voorzie in:
Schetsblokken (+-7 euro). Tekenmaterialen. Thee en koffie. Lunch van Jorisbrood (+-9 euro).

Mee te nemen:
Laagjes kleren. Doe praktische warme kleren aan en goede wandelschoenen. We zijn de hele dag in het bos en gaan wandelen. Tijdens het tekenen zit je stil en kan je het sneller koud krijgen.

Investering:
€89,- inclusief 21% BTW

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en woon je in Ede? Dan kun je 50% korting krijgen! Mail voor meer informatie.

Koop nu

Op zoek naar een privé-uitje?
Kijk dan hier.

Contact

Natuurkunstenaar
is een website van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen kun je mailen naar info(at)annickgaarthuis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG