annick%20kopie

Kunstenaar, ondernemer, boekenmaker, docent, reiziger & permacultuurliefhebber!

Welke is het nu? Dat hangt ervan af op welk moment je het vraagt.

Ik heb lange tijd gedacht dat ik óf kunstenaar, óf kinderboekenillustrator, óf docent moest zijn. Maar ik heb mijn eigen diversiteit omarmd. Het fascineert me dat terwijl ik groei en transformeer, ook mijn bedrijf verandert. Het zou mij bijvoorbeeld niet verbazen als ik over een tijdje voedselbosboerin ben!

Als overkoepelende passie zou ik zeggen dat mijn liefde voor de natuur en creatie centraal staat in mijn werk. Tijdens mijn studie aan de kunstacademie verkende ik graag mijn relatie met de natuur en daar ging ook mijn scriptie over. Maar ik was ook altijd aan het verwonderen. Denk aan het moment van de schemer, hoe licht kleuren kan veranderen en hoe water subtiel reageert op de wind. Dat raakt nog steeds het innerlijke kind in mij!

wie ben ik

  • Ik heb een eigen prentenboek over permacultuur geillustreerd, geschreven en uitgegeven! Via een crowdfunding heb ik het de wereld in kunnen brengen. www.eetbarewildernis.nl

  • In mijn zoektocht naar meer zelfliefde heb ik veel ondernomen. Het avontuur dat ik buiten mij zocht, vond ik binnenin mezelf. Ik begon met zelfhulpboeken kwam in de spiritele wereld terecht van plantmedicijnen, zweethutceremonies, vrouwencirkels, opstellingen, lichaamswerk, ademwerk en dagelijkse meditaties.

  • Mijn droom is om op een stukje land een duurzaam en zelfvoorzienend huisje te bouwen, waar ik in harmonie met de natuur kan leven. Om deze reden heb ik een opleiding in permacultuur gevolgd, vrijwilligerswerk gedaan bij een voedselbos en was ik lid van de coöperatie Tiny House Wageningen.

Feitjes over mij

  • Ik heb in mijn leven al een paar prachtige hikes gelopen en de meest fantastische landschappen gezien. Ik heb bergen in
    Nieuw Zeeland, Schotland, Noorwegen, IJsland en Nepal beklommen.

  • Ik heb ooit mijn baan, huis en bezittingen achtergelaten om alleen naar Nieuw-Zeeland te reizen. Ik kocht daar een oude camper en heb zo een tijd geleefd.

  • In 2019 ben ik begonnen met het geven van workshops. Omdat ik geloof dat iedereen creatief is & kan experimenteren. Het is onwijs gaaf als mensen zichzelf verrassen en te zien hoe zij plezier hebben tijdens het proces.

portret%20annick%20gaarthuis.JPG

Eetbare wildernis: een prentenboek geïnspireerd door permacultuur

Wat mij aangetrokken heeft tot het kunstenaarschap, is de vrijheid die het biedt. De vrijheid om te onderzoeken, te experimenteren en te spelen, een eigenschap die ik altijd heb gekoesterd en behouden zal. Mijn achtergrond in de kunst en permacultuur zijn samen gekomen in een prentenboek. 

‘Eetbare wildernis’ gaat over een groepje kinderen dat droomt van een wereld waarin mens, natuur en dier in harmonie leven. De prachtig geïllustreerde pagina's behandelen onderwerpen als bodemleven, composteren en voedselbossen, waardoor kinderen op een boeiende manier leren over duurzaamheid en de veerkracht van onze aarde. Wat het prentenboek bijzonder maakt, is dat er meer dan 100 eetbare planten in voorkomen!

Koop nu

In de media.

Ik voel me enorm vereerd om de allereerste gast te zijn in de podcast van Maranke. Ze heeft een schat aan ervaring in de wereld van permacultuur (al sinds 2010 geloof ik). Ik heb het genoegen gehad om bij haar de Permacultuur PDC-opleiding te volgen. In onze podcastaflevering bespraken we niet alleen hoe geweldig en inspirerend deze opleiding was, maar ook het ontstaan van mijn prentenboek 'Eetbare Wildernis’.

Contact

Natuurkunstenaar
is een website van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen kun je mailen naar info(at)annickgaarthuis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG