Wandelen in Ede

WANDELEN OP DE SYSSELT

Ik ben zeer gelukkig dat ik naast de sysselt woon. Dit is mijn vaste wandelroute omdat het zo dichtbij is, maar ook omdat dit een vrij wandelgebied is voor de hond. Het begint met een wat dicht loof- en naaldbos gebied, maar wie wat verder loopt vind er ook stukjes heide en een open stuifzandgebied. Dit stuifzandgebied heet het "paradijs'. Hier ga ik graag even lezen, picknicken of mediteren. Ik geef hier ook mijn workshop Natuurtekenen. Mensen denken vaak dat ze ver moeten lopen om wild te zien, of heel vroeg moeten gaan wandelen. Of ze gaan naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Niks is minder waar, regelmatig zie ik hier herten, edelherten, uilen en zwijnen. Het is waar dat de kans in de vroege ochtend groter is, maar toch zie ik ze vaak middag op de dag. Zelfs als er andere mensen en honden in de buurt lopen. Vaak steken ze rustig het pad over. Ik heb zelfs al mensen ontmoet die hier de wolf zijn tegengekomen! Er loopt ook een mooi fietspad, wat langs klompenpaden loopt. Je kunt naar Wageningen en Arnhem fietsen. Het natuurgebied De Sysselt is gelegen aan de westzijde van Ede en biedt een afwisselend landschap van bossen, heidevelden en graslanden. De wandelroute door dit gebied is ongeveer 7 kilometer lang.

moestuin
gebruik%20kleine%20en%20trage%20oplossingen permacultuur-ontwerpprincicpes

NATUURCENTRUM VELUWE
In de zomer (augustus) bloeit de heide. De paarse kleuren zijn prachtig en de openheid is vriendelijk en weer heel anders dan in het bos. Ik vertrek zelf graag vanuit het natuurcentrum veluwe. Hiervandaan loop ik graag naar de schaapskooi en de Kreelsche Plas. Onderweg geniet ik van de heide. Op doordeweekse dagen is het er niet zo druk. De natuur van Ede is prachtig, maar er is weinig water. Daarom zit ik graag bij de Kreelsche Plas. In het voorjaar zeg loop langs de schaapjes en zeg ik de lammeren gedag

WEKEROMZE ZAND
Het Wekeromse Zand is prachtig gebied met stuifzand. Ik kom er graag omdat het er wat rustiger is. Daarnaast is het een glooiend landschap, waardoor er vaak het gevoel heb dat ik in het buitenland ben. Moeflons en heidekoeien lopen er rond. Het is ook mijn favoriete plek om de zonsondergang te bekijken.

Het natuurgebied De Sysselt is gelegen aan de westzijde van Ede en biedt een afwisselend landschap van bossen, heidevelden en graslanden. De wandelroute door dit gebied is ongeveer 7 kilometer lang en start bij de parkeerplaats aan de Bovenbuurtweg.

HINDEKAMP

Voor wie op zoek is naar rust en stilte is de Hindekamp een uitstekende keuze. Dit natuurgebied is gelegen ten zuiden van Ede en biedt een afwisselend landschap van bossen, heidevelden en vennen. De wandelroute is ongeveer 6 kilometer lang en start bij de parkeerplaats aan de Hindekampweg.


EDESE BOS EN GINKELSE HEIDE
Een wandelroute door het Edese Bos en over de Ginkelse Heide is een aanrader voor iedereen die van afwisseling houdt. Je wandelt door een afwisselend landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Ook kom je langs historische bezienswaardigheden, zoals het monument voor de Slag om Arnhem en de Galgenberg. De wandelroute is ongeveer 10 kilometer lang en start bij de parkeerplaats aan de N224 bij Ede.

Met deze wandelroutes heb je een goede indruk van de prachtige natuur die Ede te bieden heeft. Het mooie van wandelen is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd of conditie. Door regelmatig te wandelen blijf je fit en gezond en geniet je tegelijkertijd van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Veel wandelplezier!

WIL JE GRAAG MEER WANDELEN?
MELD JE AAN VOOR DE WORKSHOP NATUURTEKENEN

hert%20op%20de%20syselt.JPG

Contact

Natuurkunstenaar
is een website van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen kun je mailen naar info(at)annickgaarthuis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG