Inspiratie

CREATIVE BUITEN UITJES IN HET LANDSCHAP VAN DE VELUWE

Vorig jaar heb ik een aantal leuke workshops buiten in Ede mogen geven. Een deel van de workshop blijft natuurlijk een verrassing, maar ik geef hier wat meer informatie wat je kunt verwachten van deze dag. Ik geniet er erg van om deze workshops te geven. Elk seizoen is anders en elke groep reageert weer anders op de opdrachten. De gedichten en tekeningen geven veel inspiratie!

MET EEN GROEP BOSBADEN OP DE VELUWE
Met onze hectische levens en de constante druk om te presteren, kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor onszelf en onze gezondheid. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing die ons kan helpen om ons lichaam en geest te ontspannen en ons te verbinden met de natuur: bosbaden.

Bosbaden, ook wel bekend als shinrin-yoku, is een Japanse methode van natuurtherapie waarbij je jezelf onderdompelt in de natuur en bewust vertraagt. Het gaat erom dat je al je zintuigen gebruikt om te genieten van de natuurlijke omgeving om je heen en volledig in het moment te zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat bosbaden stress vermindert, het immuunsysteem versterkt en ons humeur verbetert.

Tijdens een bosbaden-workshop gaan we verschillende oefeningen doen om je te laten verbinden met de natuur. We wandelen langzaam en bewust en nemen de tijd om alle details om ons heen op te merken. Je leert om te vertragen en je omgeving met een open en nieuwsgierige geest te bekijken. Je gaat je voeten bewust voelen, ruiken aan mos, luisteren naar verschillende vogels en kijken naar de kleinste diertjes. Je voelt de wind door je haren gaan en de zon op je huid.

Het mooie van bosbaden is dat het voor iedereen toegankelijk is. Je hoeft geen speciale vaardigheden te hebben of fysiek fit te zijn. Het gaat om het creëren van een rustige geest en het genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Het is een perfecte manier om jezelf te resetten en terug te keren naar je natuurlijke staat van zijn.

leren%20portretten%20tekenen%20in%20ede
leren%20portretten%20tekenen

BUITEN LANDSCHAPPEN TEKENEN EN SCHILDEREN MET WATERVERF

Maar we doen meer dan alleen wandelen en de natuur ervaren. We gaan ook tekenen en schilderen in de buitenlucht. De natuur is een perfecte inspiratiebron om je creativiteit te ontwikkelen. Door te tekenen of te schilderen, leer je op een nieuwe manier naar de wereld om je heen te kijken. Je bent geconcentreerd en langer bezig met een beeld dan bijvoorbeeld fotograferen.Je ziet dingen die je anders misschien zou hebben gemist en ontwikkelt een nieuw perspectief op de schoonheid van de natuur.Iedereen krijgt een schetsboek, waarvan je de eerste paar pagina’s vult.

En het mooie van creativiteit is dat het niet alleen ontspannend is, maar ook bevorderlijk voor ons welzijn. Het helpt ons om onze emoties te uiten, ons te uiten en ons zelfvertrouwen te vergroten. Tijdens deze workshop ontdek je misschien nieuwe talenten of vaardigheden waarvan je niet wist dat je ze had.

leren%20illustreren
lerenprentenboekmaken

Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje, familie-uitje of feestje?

Er zijn een heleboel mooie activiteiten te doen op de Veluwe. Natuurliefhebbers zullen er van genieten. Regelmatig zijn we tijdens deze workshop een hert of zwijn tegengekomen. We wandelen tijdens deze workshop naar het ‘paradijs’. Hoe deze naam tot stand is gekomen weet ik niet, maar het een glooiend stuk, maar veel openheid is. Toen ik naar Ede verhuisde wist ik niet wat er allemaal te doen was in Ede. Maar natuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken op de Veluwe. Ze zijn van harte welkom om aan te sluiten, en natuurlijk alle creatievelingen onder ons. Het enigste wat je nodig hebt is een open mindset.

De workshop is geschikt voor iedereen die wil genieten van de natuur en zijn creativiteit wil ontwikkelen. Het is een perfecte activiteit voor vrienden, familie of collega's die willen ontspannen en tijd willen doorbrengen in de natuur. Het is ook een uitstekende keuze als bedrijfsuitje of teambuildingactiviteit. Door samen oefeningen te doen werken jullie aan je teambuilding. Het is een workshop waar veel verbinding plaats vind.

Samengevat kunnen we stellen dat zowel bosbaden als buiten tekenen en schilderen geweldige manieren zijn om te profiteren van de voordelen van de natuur voor onze gezondheid en welzijn. Beide activiteiten kunnen helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en het stimuleren van de creativiteit. Bovendien kunnen ze ons helpen om een diepere verbinding te voelen met de natuur en een beter begrip te krijgen van het belang van het behoud van onze omgeving. Of u nu kiest voor bosbaden, buiten tekenen en schilderen of beide activiteiten combineert, u zult zeker genieten van de vele voordelen die de natuur te bieden heeft.

KUN JE DIT OOK MET PRIVÉ GROEP DOEN OF ALS BEDRIJFSUITJE?

Ook als personeelsuitje is dit een unieke outdooractiviteit. Wij Nederlandsers zitten steeds meer binnen. We stappen in onze auto om vervolgens weer binnen op kantoor te zitten. Zelfs sporten doen veel mensen binnen op de sportschool. Voor veel mensen is het verlangen er wel om even te wandelen, maar het komt er vaak niet van. Na deze workshop krijg je weer meer motivatie om naar buiten te gaan. Buiten zijn is ook goed is voor je creativiteit! Door samen oefeningen te doen werken jullie aan je teambuilding. Dit bedrijfsuitjes is met een lekkere lunch, waarbij er genoeg tijd is voor ontspanning. Er word in groepjes gereflecteerd en en openheid gedeeld met elkaar. Het is in overleg ook mogelijk om naar een andere locatie te gaan.

natuurtekenen_bos


INTERESSE IN DEZE OUTDOORACTIVITEIT?
KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Contact

Natuurkunstenaar
is een website van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen kun je mailen naar info(at)annickgaarthuis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG