Heb jij het altijd al leuk gevonden om te tekenen of illustreren? Maar vind je het moeilijk om hier tijd voor vrij te maken? Of misschien vind je het moeilijk om het verder te ontwikkelen? Ik weet uit ervaring dat het soms lastig kan zijn om thuis aan de slag te gaan. Daarom stel ik elke dinsdag of woensdag mijn atelier open voor anderen! Hier krijg je de vrijheid om verschillende materialen te ontdekken en op een positieve manier jezelf te ontwikkelen.

elke dinsdag avond &

woensdag ochtend

 

Teken- en schilderlessen op het kazerneterein in ede

-----------------------------

 

JE BENT WELKOM!

 

Deze lessen zijn voor iedereen, van jong tot oud, van beginners tot meer ervaren tekenaars. Samen inspireren we elkaar. Of je nu een landschap wilt schilderen, een verhaal wilt illustreren, materialen wilt ontdekken of als je niet weet waar je moet beginnen. Er wordt niet volgens een klassikale methode gewerkt, iedere cursist werkt op eigen niveau en ik help je in je creatieve proces.

 

In het atelier mag iedereen zich thuis voelen. Er is een lade voor je werk en je kunt koffie en thee pakken. De groep blijft klein, tot 6 á 7 cursisten, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er is ruimte om te lachen en dansen, maar ook om te huilen. Tekenen kan heerlijk vrij zijn, maar soms ook confronterend. Bijvoorbeeld als je je eigen onzekerheid of perfectionisme tegen komt.  Alle gevoelens zijn welkom en we laten iedereen in zijn waarde.

 

 

 

ONTDEKKEN &

Experimenteren

 

Lukt het thuis niet om aan de slag te gaan of vond je vroeger tekenen leuk maar doe je het nooit meer? Maak weer een begin,  ontdek en leren kijken. Ik ben er niet om je vertellen hoe het moet, maar ik vertel je wel hoe het kan. Associeer met kleuren, texturen en patronen. Probeer verschillende materialen uit zoals waterverf, acryl, gouache, potlood en inkt. Je thema kan bijvoorbeeld materiaalonderzoek, portretten, landschappen of kinderboeken zijn. Of leer hoe je je illustratie kunt inscannen en bewerken. Je kunt feedback vragen op projecten maar ook in stilte werken. Veel is mogelijk!

 

 

 

Reviews

"Ik ga iedere keer met veel plezier naar de workshop tekenen en schilderen van Annick. Ik merk dat ik sindsdien ook op een andere manier kijk, mooie dingen in de natuur vallen me meer op en ik kijk met meer aandacht en bedenk dan hoe het geschilderd zou kunnen worden.  Echt een aanrader!"

 

"Ik had nog nooit aquarelverf gebruikt voordat ik bij Annick kwam. Ik

gebruikte olieverf en was erg gericht op details. Nu is aquarel mijn favoriet en heb ik er veel plezier in om te proberen en te ontdekken. Annick helpt je ontwikkelen waar jij behoefte aan hebt. Ontzettend fijn!"

 

"Ik heb er nu 5 lessen op zitten bij Annick. De lessen zijn inspirerend, leerzaam en verrijkend. Annick is prettig en gezellig in de omgang en daagt mij uit om nieuwe methoden op te pakken."

Wanneer en waar

De lessen vinden iedere dinsdagavond van 19:00-20:30 en

 iedere woensdagochtend om 09:30-11:00 plaats. Je kunt er voor kiezen om elke week lessen te volgen, of om eens in de twee weken lessen te volgen*. Alle workshops zijn in mijn atelier op het Arthur Koolkwartier 29 in Ede.

 

Kosten

Een strippenkaart van 6 lessen kost  €175,-

Een strippenkaart van 12 lessen kost  €310,-

Een losse les kost:  €35,- Het is ook mogelijk lessen te volgen via ededoetmee.

Heb je het wat krap? Vraag dan naar de mogelijkheden.

 

proefles

Een online kennismaking gesprek is gratis. Een proefles kost €10,-.  Zo kan je kijken hoe je het vindt! *meer informatie in de voorwaarden.

 

Privélessen

liever even samen sparren?

 

 Misschien ben jij bezig met een prentenboek, een schilderij of loop je ergens vast in een creatief proces? Of wil je voor het eerst gaan tekenen? Tijdens privélessen heb je mijn volledige aandacht en help ik je op weg.

 

Of misschien wil je nieuwe inspiratie op doen? Even lekker de natuur in, kijken naar je omgeving, met je schetsboek. We gaan even uit ons hoofd en vertragen.  Ik geef je opdrachten, laat je anders kijken en rijk verschillende materialen aan. Samen in het bos bespreken we je werk.

 

Wanneer en hoeveel lessen bepalen we samen. Ook is het mogelijk om eerst kennis te maken. Kosten voor een individuele workshop zijn 60,- euro incl. materiaal voor c.a. 1,5  uur.

Waarom is creativiteit

zo belangrijk?

Misschien besef je het niet, maar tekenen heeft meer invloed op onze samenleving dan je denkt. Ons leven is opgebouwd uit tekenen. Denk maar eens aan de kleren in je kast, de gebouwen om je heen en de wetenschap. Vaak beginnen  ideeën met een schetsblok. Creativiteit zorgt ervoor dat je problemen makkelijker kan oplossen en kan helpen bij het omgaan van veranderingen.  Bovendien zijn er allerlei studies gedaan over de voordelen van tekenen. Meer weten? Bekijk dan deze studie van Lucy lyons of van Maryclare foa.

 

 

wat leuk dat je de stap gaat zetten!

ik meld mij aan voor een proefles

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.