Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. We gaan op ontdekkingstocht in de rustige omgeving van de Veluwe en zoeken naar meer verbinding met de natuur. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet toewerken naar een eindresultaat maar oefenen met het bewust worden van het kijkproces. Ik nodig je uit om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken.

Natuurtekenen

workshop bosbaden & Tekenen op de veluwe

 

De natuur is een goed startpunt

om jouw creativiteit te ontwikkelen.

Ga mee op ontdekkingstocht

en laat je inspireren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. We wandelen een stukje en laten onze gedachtes gaan. We gaan het hebben over onze verbintenis met de natuur en bewust leren waarnemen.  We gaan ruiken, voelen, kijken en stil staan.  Heb je echt wel eens goed om je heen gekeken? Wat de een opvalt ziet de ander niet. In vertraging zien we meer. Als we aankomen bij  het ‘paradijs’ pakken we onze schetsblokken erbij. Daar gaan we eerst aan de slag met wat schrijfoefeningen en daarna gaan we tekenen. Je leert associëren en nieuwe perspectieven zien. Er wordt aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.  Neem na de workshop een goede gevuld schetsboek mee naar huis waar je je creativiteit op kan voortduren!

 

verbetert de Creativiteit

Creativiteit kan gestimuleerd worden door buiten te schilderen en te tekenen. De natuur biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie en kan helpen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en perspectieven. De filosoof Friedrich Nietzsche schreef vaak terwijl hij wandelde. Hij merkte een intieme relatie op tussen lopen en denken - het wandelen stimuleerde zijn gedachten en zijn gedachten stimuleerden zijn wandeling. Inspiratie komt van buitenaf, niet van binnenuit tussen vier muren.

 

Mindfulness

Tijd om stil te staan bij onze gedachtes. De natuur oordeelt niet en heeft een positief effect op ons. Bosbaden kan ook helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van depressieve gevoelens en angst. We kunnen beter in het hier en nu zijn. Het kan een ontspannende en meditatieve activiteit zijn die u helpt om even uit de dagelijkse sleur te stappen en uw geest tot rust te brengen.

 

Goed voor de gezondheid

Wandelen in het bos is super gezond. Het helpt de creativiteit, tegen stress en het helpt je slaapkwalitiet verbeteren.Het inademen van phytoncides, een stof die wordt afgescheiden door bomen en planten in de lucht, kan ons immuunsysteem versterken.

 

Verbetering van de waarneming

Wanneer u buiten schildert of tekent, moet u uw omgeving nauwkeurig observeren om de details vast te leggen. Dit kan helpen bij het verbeteren van uw waarneming en uw vermogen om de wereld om u heen te observeren.

 

Verbetering van de vaardigheden

Buiten tekenen en schilderen kan helpen bij het verbeteren van uw technische vaardigheden. U moet leren om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met het werken in een buitenomgeving, zoals veranderend licht en bewegende onderwerpen.

 

Verhoogt de verbondenheid met de natuur:

Door buiten te schilderen of tekenen, kunt u de schoonheid van de natuur op een dieper niveau waarderen. Het kan u helpen om een diepere verbinding te voelen met de natuur en om de waarde van het behoud van onze omgeving beter te begrijpen.

 

Persoonlijke ontwikkeling en Sociale connectie

 Creativiteit kan ons helpen om ons zelfvertrouwen en ons gevoel van eigenwaarde te vergroten en ons te helpen onze eigen identiteit te ontwikkelen. Daarnaast kan het ons helpen om verbinding te maken met anderen en onze gemeenschappen helpen  te versterken.

Bedrijfsuitjes

-----------------------------

 

Ben je op zoek naar een creatief bedrijfsuitje? De workshops zijn ook te boeken voor bedrijven. Botanisch schilderen of bijvoorbeeld een creativiteitssessie. Het is ook mogelijk om een dag-workshop te volgen. Op prachtige locatie de Veluwe gaan we op ontdekkingstocht. Een dagje vol creativiteit en verbinding met  de natuur.  Lees meer......

 

Dus, waar wacht je nog op? Kom en doe mee met mijn workshop en ontdek de vele voordelen van bosbaden en buiten tekenen en schilderen.Ik kijk er naar uit om samen met jou de natuur te ontdekken en onze creativiteit te laten bloeien!

 

Deze dag is inclusief materialen en eten. We lopen vanuit mijn atelier naar het paradijs. Je hoeft alleen jezelf mee te nemen en een open mindset. Inclusief: schetsboek (+-5 euro),heerlijke luch van jorisbrood(+-8 euro ) met koffie en thee en tekenmaterialen.

 

Praktisch

Doe praktische warme kleren aan en goede wandelschoenen. We zijn de hele dag in het bos en gaan wandelen. Tijdens het tekenen zit je stil en kan je het sneller koud krijgen. De workshop gaat alleen door bij minimaal 4 personen. Mocht het een koude regenachtige dag worden, dan word deze workshop verplaatst door middel van een datumprikker.