Natuurtekenen

wandelen & Tekenen op de veluwe

 

De natuur is een goed startpunt

om jouw creativiteit te ontwikkelen.

 

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. We gaan op ontdekkingstocht in de rustige omgeving van de Veluwe en zoeken naar meer verbinding met de natuur. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet toewerken naar een eindresultaat maar oefenen met het bewust worden van het kijkproces. Ik nodig je uit om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken.

Creativiteit

In de natuur is genoeg inspiratie te vinden. Heb jij wel eens goed gekeken?
Lees
hier nog meer voordelen van de natuur.

 

Mindfulness

Tijd om stil te staan bij onze gedachtes. De natuur oordeelt niet en heeft een positief effect op ons. Ons brein krijgt tegenwoordig veel input. Door een tijd in de natuur te verblijven schijnen je hersens vijftig procent beter scoren in creatieve probleemoplossing. We kunnen beter in het hier en nu zijn. Ook heeft het effect op onze gezondheid. Goed om elke dag even in de natuur te zijn dus!

 

Beweging

Wandelen in het bos is super gezond! Filosoof Friedrich Nietzche schreef veel tijdens het wandelen. Er was een intimiteit tussen lopen en denken. Wandelend denken, denkend wandelen, die twee gingen samen. Buiten komt de inspiratie, niet binnen tussen de muren.

Ga mee op ontdekkingstocht

en laat je inspireren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. We wandelen een stukje en laten onze gedachtes gaan. We gaan het hebben over onze verbintenis met de natuur en bewust leren waarnemen.  We gaan ruiken, voelen, kijken en stil staan.  Heb je echt wel eens goed om je heen gekeken? Wat de een opvalt ziet de ander niet. In vertraging zien we meer. Als we aankomen bij  het ‘paradijs’ pakken we onze schetsblokken erbij. Daar gaan we eerst aan de slag met wat schrijfoefeningen en daarna gaan we tekenen. Je leert associëren en nieuwe perspectieven zien. Er wordt aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.  Neem na de workshop een goede gevuld schetsboek mee naar huis waar je je creativiteit op kan voortduren!

 

18 maart

van 10.00 tot 14:30 uur

 

Deze dag is inclusief materialen en eten. We lopen vanuit mijn atelier naar het paradijs.

Je hoeft alleen jezelf mee te nemen en een open mindset.

 

Prijs:

69 euro, Koop hier je ticket

 

Inclusief:

schetsboek (+-5 euro)

heerlijke luch van jorisbrood (+-8 euro)

koffie en thee

 Ik zorg voor alle tekenmaterialen.

 

Praktisch

Doe praktische warme kleren aan. We zijn de hele dag in het bos. Minimaal een groep van 5 mensen. Met een eigen groepje op een andere datum kan ook.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info(at)natuurkunstenaar.nl

Bedrijfsuitjes

-----------------------------

 

Ben je op zoek naar een creatief bedrijfsuitje? De workshops zijn ook te boeken voor bedrijven. Botanisch schilderen of bijvoorbeeld een creativiteitssessie. Het is ook mogelijk om een dag-workshop te volgen. Op prachtige locatie de Veluwe gaan we op ontdekkingstocht. Een dagje vol creativiteit en verbinding met  de natuur.  Lees meer......

 

Zit de workshop

die je zoekt er niet bij?

Wil je bijvoorbeeld een dagje met je collega's of je met  vriendinnen een workshop volgen? Of ben je op zoek naar een bijzonder kinderfeestje? Vanaf 6 personen is dit mogelijk! Of heb je liever prive lessen? Aarzel niet om contact op te nemen en ik zal kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor vragen kan je een mailtje sturen naar: info(at)natuurkunstenaar.nl

Ja, ik meld mij aan voor een workshop

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

GO TO TOP >

contact