Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. We gaan op ontdekkingstocht in de rustige omgeving van de Veluwe en zoeken naar meer verbinding met de natuur. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet toewerken naar een eindresultaat maar oefenen met het bewust worden van het kijkproces. Ik nodig je uit om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken.

Natuurtekenen

workshop bosbaden & Tekenen op de veluwe

 

De natuur is een goed startpunt

om jouw creativiteit te ontwikkelen.

Ga mee op ontdekkingstocht

en laat je inspireren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. We wandelen een stukje en laten onze gedachtes gaan. We gaan het hebben over onze verbintenis met de natuur en bewust leren waarnemen.  We gaan ruiken, voelen, kijken en stil staan.  Heb je echt wel eens goed om je heen gekeken? Wat de een opvalt ziet de ander niet. In vertraging zien we meer. Als we aankomen bij  het ‘paradijs’ pakken we onze schetsblokken erbij. Daar gaan we eerst aan de slag met wat schrijfoefeningen en daarna gaan we tekenen. Je leert associëren en nieuwe perspectieven zien. Er wordt aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.  Neem na de workshop een goede gevuld schetsboek mee naar huis waar je je creativiteit op kan voortduren!

 

Creativiteit

In de natuur is genoeg inspiratie te vinden. Heb jij wel eens goed gekeken?
Lees
hier nog meer voordelen van de natuur.

 

Mindfulness

Tijd om stil te staan bij onze gedachtes. De natuur oordeelt niet en heeft een positief effect op ons. Ons brein krijgt tegenwoordig veel input. Door een tijd in de natuur te verblijven schijnen je hersens vijftig procent beter scoren in creatieve probleemoplossing. We kunnen beter in het hier en nu zijn. Ook heeft het effect op onze gezondheid. Goed om elke dag even in de natuur te zijn dus!

 

Beweging

Wandelen in het bos is super gezond! Filosoof Friedrich Nietzche schreef veel tijdens het wandelen. Er was een intimiteit tussen lopen en denken. Wandelend denken, denkend wandelen, die twee gingen samen. Buiten komt de inspiratie, niet binnen tussen de muren.

Bedrijfsuitjes

-----------------------------

 

Ben je op zoek naar een creatief bedrijfsuitje? De workshops zijn ook te boeken voor bedrijven. Botanisch schilderen of bijvoorbeeld een creativiteitssessie. Het is ook mogelijk om een dag-workshop te volgen. Op prachtige locatie de Veluwe gaan we op ontdekkingstocht. Een dagje vol creativiteit en verbinding met  de natuur.  Lees meer......

 

Deze dag is inclusief materialen en eten. We lopen vanuit mijn atelier naar het paradijs. Je hoeft alleen jezelf mee te nemen en een open mindset. Inclusief: schetsboek (+-5 euro),heerlijke luch van jorisbrood(+-8 euro ) met koffie en thee en tekenmaterialen.

 

Praktisch

Doe praktische warme kleren aan en goede wandelschoenen. We zijn de hele dag in het bos en gaan wandelen. Tijdens het tekenen zit je stil en kan je het sneller koud krijgen. De workshop gaat alleen door bij minimaal 4 personen. Mocht het een koude regenachtige dag worden, dan word deze workshop verplaatst door middel van een datumprikker.